Polityka prywatności serwisu shop.sygnis.pl

Działając w zgodzie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w skrócie: „RODO” informujemy:  
  1. Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług firmy Sygnis New Technologies sp. z o.o. poprzez serwis shop.sygnis.pl.

  2. Administratorem danych osobowych serwisu jest firma:
    Sygnis New Technologies sp. z o.o.
    Żwirki i Wigury 101, 02-089 Warszawa
    NIP: 5272752308, KRS: 0000596825 
    REGON: 363093300

  3. Inspektorem danych osobowych serwisu jest: Ewelina Zaremba ewelina.zaremba@sygnis.pl 

  4. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 RODO oraz w celach marketingowych. Administrator Danych Osobowych powołuje się na prawnie uzasadniony interes, którym jest analiza odwiedzin sklepu internetowego, obsługa zamówień, automatyczne dopasowywanie preferencji reklamowych oraz prezentacja oferty firmy.

  5. W trosce o bezpieczeństwo danych opracowane zostały wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Sprawowana jest codzienna kontrola zgodności z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktów wykonawczych i aktów prawa wspólnotowego.

  6. Przetwarzanie danych osobowych następuje na podstawie
    • zgody wyrażonej przez Użytkownika 
    • w przypadkach, w których Administrator uprawniony jest do ich przetwarzania na podstawie przepisów prawa
    • w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
     

  7. Serwis pozyskuje informacje o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    • poprzez gromadzenie plików “cookies”


  8. Serwis nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa. 

  9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd użytkownikowi, który je tam umieścił. Użytkownik ten ma również prawo do modyfikacji i wyrażenia chęci do zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

  10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na co może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały na stronach serwisu.

  11. W serwisie shop.sygnis.pl mogą pojawiać się linki do innych, nie administrowanych przez nas stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis shop.sygnis.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, użytkownik czyni to na własną odpowiedzialność. 

Polityka plików “cookies” serwisu shop.sygnis.pl

Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:
  • możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę
  • do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika. 
Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.  W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.  Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach: Mozilla Firefox: www.support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka Google Chrome: www.support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647 Safari: www.safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/ Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.